maanantai 16. kesäkuuta 2014

roadtrippiä & viisumihakemus

Hei taas!
Viime kirjoittelusta onkin jo kulunut aikaa, joten nyt pieneltä Suomen ympäri reissulta kotiuduttuani ajattelin jakaa taas kuulumisia.

Viime päivät minulla minulla onkin kulunut lähinnä Etelä-Suomessa reissatessa. Torstai aamuna suuntasin perheeni kanssa Tampereelle, josta jatkoin aikaisin perjantai aamuna junalla Helsinkiin. Helsingissä kahvilassa istuskellessani tapasin muita jenkkeihin lähteviä vaihtareita jotka olivat myös tulleet viisumihaastatteluun. meitä oli kaiken kaikkiaan noin 50 Amerikkaan lähtevää vaihtaria joista osan kanssa ehdin hetken jutellakin. Aika kului kumminkin melko nopeasti ja porukan lähtiessä hyvästit olivat luokkaa: "Nähdään sitten ehkä lentokentällä...".
Haastattelun jälkeen kiersin Helsingin keskustaa muutaman tunnin kaverini kanssa, mutta en oikein vesisateessa viitsinyt ottaa kuvia.

























Helsingistä suuntasin iltapäivällä junalla Tampereelle, josta jatkoin autolla Seinäjoelle. Siellä nukutun yön jälkeen oli taas aika istua autossa, ja kävimme perheen kanssa Powerparkissa. Tämän reissun aikana tuli siis matkustettua +1300 km autossa ja junalla!


VIISUMIHAKEMUS

Jenkkeihin vaihtariksi lähtiessä pitää hakea viisumia Yhdysvaltain konsulaatista. Aivan yksinkertaista ja helppoa tämä ei ole, vaan hakemukseen kuuluu paperityötä, nettikysely jonka vastauksilla voisi tehdä elämänkertakirjan sekä haastattelu Helsingin konsulaatissa.

Haastattelu pidettiin Helsingin keskustassa tavallisen kerrostalon asunnossa. Oikeasti. Tosin, itse asunto ei ollut aivan tavallinen, sillä sisään mentiin panssariovesta ja turvatarkastusten läpi. Itse haastattelu oli kumminkin PALJON yksinkertaisempi kuin olin luullut. Annettiin laput tiskille, istuttiin odotushuoneessa odottelemassa omaa vuoroa kun paikan vartijat testaavat hälytyslaitteistojen toiminnan. Tietenkin juuri silloin kun minä satun olemaan sisällä. :D
Lopulta kun minun vuoroni tuli, menin toiselle tiskille jossa englantia puhuva nainen neuvoo miten annan kaikkien 10 sormen sormenjäljet sekä kysyy jokaiselta jonkin kysymyksen englanniksi. Minulta kysyttiin että miksi hain juuri USA:aan vaihto-oppilaaksi. Sitten tämä nainen kertoi että viisumihakemukseni on hyväksytty.

 
 
loppuun vielä pakollinen Starbucks kuva!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti